Ohjelma 2020 - Siuntionkeskiaikaisetmarkkinat

Go to content

Main menu:

Ohjelma 2020


- Keskiaikainen kulkue lähtee liikkeelle klo 9.45
- Kunnanjohtaja avaa Markkinat klo 10
- Keskiaikainen messu kirkossa klo 11, jonka jälkeen kirkossa koko päivän ajan erilaista ohjelmaa
- Markkina-alueella klo 11-15 kiertää trubaduuri luutun kera
- Erilaisia työnäytöksiä
- Equi Victoriosi: Historiallisen ratsastuksen esitykset klo 12 ja 14
- Miekkailuesitykset klo 11,13 ja 15
- Eläimiä: lampaita, poneja, aasi, kanoja, hevosia jne.
- Lapsille keppihevosrata, pehmomiekkailua, ponitalutusta, pussihyppyä jne.
- Ravintolapalveluilla on tarjolla possua vartaassa, erilaisia ruoka-annoksia, muurikkalettuja, riistamakkaroita,  makkarapannua ja virvokkeita
- RAMS:n ryhmän esityksiä
- Eri myyjien erilaiset tuotteet esillä
- Jousiammuntaa
- Heraldikkojen vaakuna-paja klo 11, 13 ja 15COVID-19

Siuntion Keskiaikaiset Markkinat – tapahtuma noudattaa tapahtumassa THL:n Opetus – ja kulttuuriministeriölle laatimaa ohjeistusta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä.

Markkinat järjestetään siten, että kokonaisuudessaan alue on jaettu erilaisiin lohkoihin (varsinainen myyntikoju-alue, ruokatarjoilu-alue, eläinpiha, miekkailuesitysalue, historiallisen ratsastuksen esiintymisalue, parkkialue). Wc:t löytyvät sekä seurakuntalolta että kirkon vieressä olevasta rakennuksesta.
Alla olevat ohjeet julkaistaan Siuntion Keskiaikaiset Markkinat ry:n kotisivuilla ja fb-sivuilla hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Tarpeettomia fyysisiä kontakteja vältetään:
Lähikontaktien välttämiseksi mahdollistetaan turvavälien ylläpitäminen yleisötilaisuuksissa siten, että henkilöiden väliin jää vähintään 1–2 m.
Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja ihmisiä muistutetaan ja autetaan turvavälien pitämisessä.

Hyvällä käsi- ja yskimishygienialla estetään tartuntoja:
Ihmisten tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytetään käsihuuhdetta, käsihuuhdetta on saatavilla markkina-alueen portilla, myyntikojuilla sekä sosiaalitiloissa.
Markkinoilla ohjeistetaan, että kädet pestään vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta.

Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.

Maskia voi halutessaan käyttää ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet.

Siivous:
Siivouksessa käytetään heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta. Saniteettitiloissa siivousta voi tehostaa käyttämällä desinfiointiainetta. Noudatetaan Työterveyslaitoksen siivousohjeita.

Jos yleisötilaisuudessa todetaan koronavirustartunta:
Tartuntaketjujen selvitystyö kuuluu kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavalle lääkärille.
Markkinoiden portilla pidetään lukua siitä, kuinka monta ihmistä alueella milloinkin on yhtä-aikaisesti.

Riskiryhmään kuuluvat:
Riskiryhmään kuuluvien suositellaan välttämään lähikontakteja, eikä yleisötilaisuuksiin järjestettävään toimintaan osallistumista voida siten myöskään suositella. Jos osallistuminen on välttämätöntä, tulee tässä ohjeessa tarkoitettuja turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia noudattaa.

 
Back to content | Back to main menu